Baju Raya 2017 Yang Menjolok Mata

Baju Raya 2017 Yang Menolok Mata | Assalamualaikum dan Hai Korang. Baru baru ni viral mengenai rekaan Baju Raya 2017 seorang pereka fesyen dari Singapura yang menjolok mata dan mengundang kecaman daripada netizen.

Bila tengok rekaan Baju Raya 2017 pereka fesyen dari Singapura ini memang agak mengejutkanlah. Memang mengundang kontroversi sungguh. Kenyanglah mata mata encik abang di Hari Raya nanti tengok kaum Haaa yang berfesyen menjolok mata macam nih.

Bagi Mimi sendiri, baju sebegini lebih sesuai dipakai pada majlis majlis tertentu bukannya di pakai untuk Hari Raya. Mengundang pergaduhan dan perbalahan suami isteri saja nanti di pagi Raya.





Korang boleh baca komen komen netizen yang mengecam habis habisan rekaan baju raya yang menjolokkan mata ini.



Sumber : OhBulan

Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier Memudahkan Untuk Memotong Kuku Anak

Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier Memudahkan Untuk Memotong Kuku Anak | Assalamualaikum dan hai korang. Korang ada tak yang menghadapi masalah takut potong kuku anak macam Mimi. Mimi dari dulu seriau sikit bab bab nak potong kuku anak sejak berlaku kejadian tak diingini. Masa anak sulung Mimi baby lagi, Mimi nak potong lah kuku dia yang panjang sekali Mimi terpotong isi dia sikit. Tak sengaja okey. Berdarah. Apa lagi baby meraung dengan Mimi sekali meraung. Sejak tuh, memang tak berani dah nak potong sendiri kuku anak. Memang suruh encik suami.



Tapi sekarang, masalah takut potong kuku anak dapat diatasi dengan adanya Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier. Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier ni direka dengan teliti unuk memudahkan memotong kuku anak dengan selamat. Nail Cliper yang disekalikan dengan cermin kanta yang comel sangat membantu korang untuk melihat kuku anak dengan terang dan jelas semasa memotong kuku. Tak perlu risau jari anak korang terluka gara gara terpotong isi sebab cermin kanta pada nail clipper nih sangat membantu. Yang tak jelas boleh jadi jelas dan terang tau. Bila pegang Lunavie Nail Clipper nih pun rasa selesa pada jari tau sebab reka bentuknya yang mesra jari gitu.



Nail clipper nih memang direka dan dibentuk mengikut saiz kuku anak anak untuk memudahkan korang trim kuku diorang. Cermin kanta nih juga boleh digerakkan tau. So, selepas guna boleh simpan dengan selamat. Untuk memastikan tahap kebersihan terjaga, selepas guna jangan lupa cuci nail clipper dulu ya. Cuma cuci dengan sabun dan air selepas guna. Kemudian lap dengan kain bersih.



Alhamdulillah, lepas guna dah tak ada rasa takut nak potong kuku anak sebab dengan bantuan cermin kanta tuh jari dan kuku anak yang comel jadi besar dan jelas. Memang sangat membantu Mimi tau, dah tak perlu nak harapkan encik suami lagi. Kalau encik suami tak ada di rumah, Mimi sendiri potong kuku anak. Tak payah tunggu encik suami balik. Kalau dulu, encik suami tak ada seminggu kat rumah seminggu lah tak potong kuku anak takut punya pasal. So, Deluxe Nail Clipper With Magnifier memang sangat sangat membantu Mimi mengatasi masalah yang Mimi hadapi selama nih.

Korang yang nak dapatkan maklumat lanjut atau ingin dapatkan Deluxe Nail Clipper boleh layari maklumat di bawah :

Website : www.lunavie.com
Email : info@lunavie.com

[Resipi] Tuna Cheese Crepe

[Resipi] Tuna Cheese Crepe | Assalamualaikum dan hai korang. Rasanya dah lama tak kongsi resipi dekat blog. Asyik cerita pasal review je kan sekali sekala update resepi pula.

Baru baru ni Mimi dapat stok paratha jenama Kawan dari kampung. So, memandangkan Mimi memang suka sangat paratha, memang tak lepas peluang lah ambil stok kat kampung. Mama dan ayah kurang sikit. Diorang tahu anak anak suka makan, so diorang simpan untuk kami adik beradik.

Bila stok paratha dah ada, kepala otak mula ligat fikir nak buat something untuk isi perut. So, tercetus lah Tuna Cheese Crepe.



Sesuai dibuat untuk sarapan pagi atau minum petang tau korang. Memang sedap, nak nak bila gigit je, meleleh leleh keju dalam tuh.

Jom tengok bahan yang diperlukan untuk buat Tuna Cheese Crepe. Resipi nih untuk dua ketul Tuna Cheese Crepe tau.

Bahan bahan

Sekeping paratha
2 keping cheese (dipotong dua)
Tuna dalam tin

Cara nak buat





Pastikan roti paratha lembut dan canai canaikan dengan jari korang. Kemudian potong kepada dua bahagian. Ambil satu bahagian dulu ketepikan bahagian yang satu lagi.





Kemudian potong cheese kepada dua dan susun cheese di atas paratha tadi. Kemudian, bubuh tuna atas cheese tadi. Tuna ikut korang nak guna jenis apa dan rasa apa. Mimi guna nih tuna yang kurang pedas.



Kemudian balut sehingga dapatkan bentuk macam crepe. Cucuk cucuk dengan grapu. (Boleh rujuk gambar).Sambung buat crepe lagi satu. Dah siap, panaskan minyak. Goreng sehingga garing. Boleh angkat dari kuali dan makan panas panas. Memang meleleh leleh. Korang pun boleh cuba kat rumah tau. Sedap sangat.



Untuk dua ketul Tuna Cheese Crepe nih sudah cukup untuk seorang makan. Memang kenyang tau. Isi penuh dan padat gitu. Jangan lupa cuba tau. Gerenti korang suka.

Hukum Isteri Berkahwin Lain Apabila Suami Hilang Selama 6 Bulan

Hukum Isteri Berkahwin Lain Apabila Suami Hilang Selama 6 Bulan | Assalamualaikum dan hai korang. Hingga hari ini masih ada yang tak boleh move on dengan drama Menanti Februari. Mimi pun ada juga tengok masa awal awal episod. Lepas tuh, terus tak tengok dah..Sampailah drama tuh habis tak tengok pun. Tapi, ada satu isu yang tercetus dari drama Menanti Februari ni di mana Fiza berkahwin dengan Edie selepas kehilangan Arie.

Kebanyakan netizen tidak berpuas hati dengan jalan cerita drama ini yang dikatakan tidak menitikberatkan soal hukum hakam. Jadi, apa kata kita baca dan hadam hukum iateri berkahwin lain apabila suami hilang dalam tempoh 6 bulan.

Soalan: Dalam drama 'Menanti Februari', si suami telah hilang selama 6 bulan di laut. Si isteri berkahwin dengan lelaki lain dalam tempoh tersebut. Pada satu hari, suami yang hilang muncul kembali dan mengetahui isterinya telah berkahwin dengan lelaki lain yang juga sahabat baiknya. Apakah hukum perkahwinan tersebut?

Jawapan:

Definisi Mafqud (Orang Yang Hilang)

Perkataan al-mafqud berasal dari bahasa Arab dari kata dasar fa qa da yang bermaksud tiada, hilang, dan lenyap.

Imam al-Syafie mendefinisikan mafqud sebagai: “Sesiapa yang tidak didengari khabar tentangnya” Imam al-Nawawi menyatakan mafqud sebagai: “Orang yang terputus khabar berita dan tidak diketahui keadaannya semasa permusafiran atau keberadaannya dalam peperangan atau pada ketika kapal karam atau selainnya.

Para ulama’ mazhab Syafie kontemporari menyatakan mafqud adalah: “Orang yang hilang dari tempat asalnya dalam tempoh yang lama sehingga terputus berita mengenainya dan tidak diketahui juga sama ada dia masih hidup ataupun telah meninggal dunia.”

 
Tempoh Mafqud Dalam Mazhab

Tidak terdapat nas yang jelas daripada dalil-dalil Quran dan Sunnah berkenaan penetapan tempoh-tempoh tertentu secara tetap bagi tempoh mafqud sebelum diputuskan status kematiannya.

Kebanyakan pendapat yang dinukilkan adalah bersumberkan kepada pendapat-pendapat para sahabat dan pendapat-pendapat tersebut bukan dalam bentuk kesepakatan yang boleh dinilai sebagai hujah ijmak, kerana wujud perselisihan dalam kalangan sahabat dan tabi’en. Namun keperluan kepada tempoh pencarian bagi mafqud adalah disepakati oleh para ulama’.

Nabi SAW memberikan panduan umum dalan isu ini dengan sabdanya:

امْرَأَةُ الْمَفْقُودِ امْرَأَتُهُ حَتَّى يَأْتِيَهَا الْبَيَانُ

“Isteri orang yang hilang, masih dianggap isterinya sehingga datang bukti yang nyata.”

(Riwayat al-Baihaqi dalam al-Sunan al-Kubra, no. 15565)

Sebelum menghuraikan tempoh mafqud di sisi mazhab Syafie dan  mazhab-mazhab lain serta perundangan Malaysia, ingin kami jelaskan bahawa:

1. Suami yang hilang tetapi keadaannya diketahui dan boleh dihubungi. Dalam situasi ini, si isteri tidak berhak untuk berkahwin lain berdasarkan kepada ijmak para ulama. Namun, sekiranyanya suami gagal untuk memberi nafkah harta kepada isterinya, maka isteri berhak untuk menuntut fasakh melalui qadhi.

2. Suami yang hilang dalam keadaan terputus khabar berita dan tidak diketahui lokasi keberadaannya. Dalam keadaan ini, para fuqaha berselisih pendapat kepada beberapa pandangan seperti berikut:

Pertama: Mazhab Syafie

Menurut qaul jadid (pandangan baru) Imam al-Syafie, tempoh menunggu bagi isteri agar dia boleh menikahi lelaki lain adalah sehingga ada kepastian suaminya telah meninggal dunia atau mentalak isterinya. Manakala menurut qaul qadim (pandangan lama) Imam al-Syafie, tempoh menunggu adalah 4 tahun dengan tambahan masa ‘iddah 4 bulan 10 hari. Pendapat ini juga dipegang oleh Umar bin Al-Khattab, ‘Uthman bin ‘Affan, Ibn ‘Abbas, Ibnu ‘Umar, Malik bin Anas, dan Ahmad.

Pandangan yang sahih lagi masyhur di kalangan ulama Syafie ialah ia terserah kepada ijtihad para hakim dalam menentukannya. Namun begitu, terdapat juga pandangan-pandangan yang mengatakan ia ditentukan selepas 68 tahun, 70 tahun, 80 tahun, 100 tahun dan 120 tahun.

Kedua: Mazhab Hanafi

Dalam mazhab Hanafi, orang yang hilang dihukumkan sebagai mati apabila tiada seorang pun orang sezamannya yang masih lagi hidup di tempatnya tinggalnya. Namun begitu, ulama Hanafi tidak sependapat dalam menentukan umur seseorang yang boleh disabitkan telah meninggal dunia.

Bagi Imam Abu Hanifah, beliau mensabitkan orang yang hilang itu telah meninggal dunia apabila mencapai usia 120 tahun dan pendapat ini disokong oleh al-Qadwari. Abu Yusuf mengatakan apabila berusia 100 tahun, dan terdapat sebahagian mereka yang mengatakan semua itu tertakluk kepada ijtihad hakim dengan mengambil kira keadaan orang yang hilang dan bukti-bukti yang dikemukakan.

Ketiga: Mazhab Maliki

Dalam mazhab Maliki, seseorang yang hilang di negara Islam boleh disabitkan telah meninggal dunia apabila mencapai tempoh menunggu selama 4 tahun. Selain itu, selepas tempoh ini juga, isterinya hendaklah melalui tempoh ‘iddah selama 4 bulan 10 hari bagi menghormati kematian suaminya dan kemudiannya dia boleh berkahwin dengan lelaki lain.

Jika sekiranya dia hilang di negara bukan Islam, maka dia tidak boleh disabitkan meninggal dunia melainkan dikemukakan bukti-bukti yang sahih atau umurnya telah mencapai satu usia yang mustahil terdapat orang yang masih hidup pada usia sedemikian. Bagi Imam Malik dan Ibn Qasim, usia tersebut lingkungan dalam 80 tahun. Ibn Arafah pula berpandangan, usia 75 tahun yang dikira. Terdapat juga sebahagian ulama’ mazhab Maliki yang berpendapat, ia sama seperti kes orang hilang di negara Islam.

Sekiranya seseorang itu hilang di dalam peperangan bersama orang kafir, Imam Malik dan Abu Qasim berpandangan bahawa isterinya hendaklah menunggunya selama 1 tahun dan kemudian menjalani ‘iddah. Terdapat juga pandangan dalam mazhab Maliki yang mengatakan hukumnya adalah sama seperti kes orang hilang di negara Islam.

Sekiranya seseorang itu hilang dalam peperangan sesama orang Islam, maka terdapat pelbagai pendapat dalam mazhab ini, antaranya ada yang mengatakan hendaklah isterinya menunggu selama setahun kemudian menjalani ‘iddah, dan juga terserah kepada ijtihad para pemerintah.

Keempat: Mazhab Hanbali

Bagi ulama Hanbali pula, terdapat dua pendapat bagi seseorang hilang yang secara zahirnya pemergian itu adalah selamat:

1. Tidak akan terputus ikatan perkahwinan selagimana tidak disabitkan kematian suaminya.

2. Isteri itu hendaklah menunggu sehingga suaminya berusia 90 tahun dan ada juga riwayat yang mengatakan tempoh itu ditentukan oleh pemerintah atau mufti. Inilah pandangan yang sahih dalam mazhab Hanbali.

Bagi orang yang hilang yang secara zahirnya pemergian itu adalah membawa bahaya kepada si suami, maka isterinya hendaklah menunggu selama 4 tahun kemudian dia menjalani ‘iddah bagi kematian suaminya. Bagi menentukan masa yang dapat dijadikan dasar untuk menilai mafqud telah meninggal dunia, ia hendaklah diserahkan pada pertimbangan hakim iaitu apabila dia hilang dalam waktu yang sekian lama sehingga sudah tidak ada lagi orang yang seusia dengannya di daerahnya yang mungkin masih lagi hidup.

Tempoh Mafqud Berdasarkan Undang-Undang Syariah di Malaysia

Seksyen 806 Akta Keterangan Mahkamah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 (Akta 561) memperuntukkan:

Apabila soalnya ialah sama ada seseorang itu masih hidup atau telah mati, dan dibuktikan bahawa tiada apa-apa khabar telah didengar mengenainya selama empat tahun oleh orang yang sepatutnya mendengar khabar mengenainya jika dia masih hidup, maka beban membuktikan yang dia masih hidup beralih kepada orang yang menegaskannya.

Peruntukan ini diperkukuh dengan seksyen 53(1), Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984 (Akta 303) yang menyebut bahawa:

“Jika suami mana-mana perempuan telah mati, atau dipercayai telah mati, atau telah tidak didengar perkhabaran mengenainya bagi suatu tempoh empat tahun atau lebih, dan hal keadaan adalah sebegitu hingga dia patut, bagi maksud membolehkan perempuan itu berkahwin semula, dianggap mengikut Hukum Syara' sebagai telah mati, maka Mahkamah boleh, di atas permohonan perempuan itu dan selepas apa-apa siasatan yang wajar, mengeluarkan dalam bentuk yang ditetapkan suatu perakuan menganggap kematian suami itu dan Mahkamah boleh di atas permohonan perempuan itu membuat perintah bagi pembubaran perkahwinan atau fasakh sebagaimana diperuntukkan di bawah seksyen 52.”

Kenyataan Mufti Wilayah Persekutuan

Setelah dibincangkan pendapat para ulama’ di atas, pendapat yang terpilih di sisi kami dalam isu tempoh mafqud adalah ianya bergantung kepada keputusan dan pertimbangan hakim. Ini selari dengan pandangan masyhur Syafi’iyyah dalam isu ini. Di samping itu, hendaklah meraikan akta yang ditetapkan di Malaysia melalui Mahkamah Syariah. Ini bermakna, jika penentuan hakim sehingga mengambil masa 4 tahun dan lebih, maka si isteri perlu menunggu dan dibenarkan berkahwin lain selepas ‘iddah. Manakala jika selepas 6 bulan - sebagai contoh - sudah dapat disahkan dengan bukti bahawa suaminya meninggal dunia, maka si isteri boleh terus berkahwin lain setelah tamat ‘iddah.

Sekiranya si suami yang hilang kembali semula setelah tamat tempoh mafqud, beliau berhak memilih untuk menikahi isterinya kembali, atau menerima pemulangan mahar (merelakannya dengan suami baru). Ini berdasarkan kenyataan Saidina Umar dan Saidina Uthman:

إِنْ جَاءَ زَوْجُهَا خُيِّرَ بَيْنَ امْرَأَتِهِ وَبَيْنَ الصَّدَاقِ الْأَوَّلِ

“Apabila suaminya kembali (setelah tamat tempoh mafqud), maka si suami diberi pilihan antara kembali memperisterikannya atau menerima pengembalian mahar isterinya tersebut”

(Riwayat Ibn Abi Syaibah, no. 16723)

Berkenaan isu drama “Menanti Februari” yang timbul di media sosial baru-baru ini, jika suaminya hilang di laut (di Malaysia contohnya) maka keputusan tempoh mafqud itu tertakluk kepada keputusan hakim yang pastinya mengambil kira pandangan dan kajian Agensi Peguatkuasaan Maritim Malaysia, Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab melaksanakan tugas mencari dan menyelamat maritim di Zon Maritim Malaysia dan di lautan lepas.

Maka, kami berpandangan bahawa:

1. Pernikahan si isteri dengan suami baru adalah tidak sah kerana tempoh mafqud yang dinyatakan adalah 6 bulan sahaja tanpa ada babak yang menunjukkan si isteri mendapat keputusan daripada mahkamah syariah berkenaan status perkahwinannya dengan suami yang hilang.

2. Isteri yang pertama masih dikira isteri yang sah bagi suami yang hilang kerana tempohnya tidak mencapai had tempoh mafqud.

3. Anak yang dikandung si isteri hasil hubungannya dengan suami kedua adalah anak syubhah yang lahir daripada persetubuhan syubhah dan dinasabkan kepada ayahnya serta berlaku hukum waris antara si ayah dan anak tersebut. Ulama juga sepakat wajibnya ‘iddah dan sahnya nasab dari hasil pernikahan yang disepakati batalnya seperti menikahi isteri orang lain, jika di sana ada syubhah yang menyebabkan gugurnya hukuman zina, iaitu dia tidak mengetahui haramnya pernikahan tersebut. Oleh itu, pernikahan (yang batal) yang tidak dikira zina, maka anak itu dinisbahkan kepada lelaki yang menyetubuhi ibunya.

4. Si isteri tidak boleh meminta fasakh kerana fasakh hanya boleh diminta kepada mahkamah jika suami hilang lebih daripada setahun sedangkan dalam drama berkenaan, suami hilang selama 6 bulan. Rujuk Seksyen 52 Perintah untuk Membubarkan Perkahwinan Atau Untuk Fasakh Dalam Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984 Akta 303.

Penutup

Suami dan isteri perlu ada asas agama yang baik dan bertanyalah kepada mereka yang lebih arif dalam hal-hal kekeluargaan sekiranya tidak tahu. Nasihat kami kepada pengarah drama dan filem tanahair, sudah sampainya masanya pandangan pihak-pihak berwajib seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) diambil serius demi memartabatkan industri lakonan yang patuh syariah. Drama dan filem adalah satu medium yang sangat baik bagi menyebarkan pemahaman Islam dan nilai-nilai murni merentasi sempadan agama. Semoga Allah memberi kita pemahaman agama yang baik dan memelihara kita dan keluarga kita daripada sebarang hal yang menggoyahkan institusi rumahtangga.

Akhukum fillah

Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri
Mufti Wilayah Persekutuan
11 Mei 2017 bersamaan 15 Sya'ban 1438H

Sumber : facebook

#sharingiscaring

Hadiah Istimewa Sempena Hari Ibu - Motto Mug dari BestSub

Hadiah Istimewa Sempena Hari Ibu - Motto Mug dari BestSub | Assalamualaikum dan Hai korang. Bulan Mei ini merupakan bulan yang istimewa buat insan yang bergelar ibu kerana akan menyambut Hari Ibu tidak lama lagi. Apa kata korang hadiahkan ibu korang hadiahkan Motto Mug yang sangat istimewa nih. Apa yang istimewa Motto Mug nih?

Dengan design kreatif Motto Mug seperti Happy Mother's Day, Happy Birthday dan I Love You bukan setakat di luar saja tau tetapi di bahagian dalam mug pun ada juga dan yang paling best boleh mencetak gambar keluarga atau ibu korang pada motto mug tersebut.



Motto mug ini boleh didapati dengan tiga design iaitu Happy Mother's Day Happy Birthday dan I Love You. So, kalau korang nak hadiahkan mug untuk keluarga atau kawan sempena hari lahir diorang pun boleh. Nak hadiahkan mug untuk isteri atau suami sempena Valentine's Day pun boleh. Jadi, motto mug ini sangat sesuai korang cadangkan kepada ahli keluarga atau kawan sebagai hadiah peribadi untuk mereka yang teristimewa kerana ia sesuai dijadikan sebagai hadiah untuk Hari Ibu, Hari Lahir dan juga Hari Kekasih. Untuk pengetahuan korang, hadiah yang unik ini dari BestSub Malaysia tau.

Mimi pun tak ketinggalan untuk dapatkan motto mug yang cantik dan unik nih. Korang tengok motto mug yang Mimi beli nih. Cantikkan? Yang paling best, bukan setakat luaran saja dihiasi gambar Mimi dan anak anak malahan bahagian dalam mug juga penuh dengan design tulisan ucapan Happy Mother's Day.







Korang boleh tengok quote pada mug Mimi nih special sangat kan. Tersentuh hati baca tau.



Bila tengok design design mug yang cantik dan unik nih, memang sangat sesuai lah dengan slogan BestSub Malaysia iaitu :

"BEST SUBLIMATION EXPERT"

Korang yang nak dapatkan Motto Mug nih boleh dapatkan dengan harga yang sangat murah tau jika dibandingkan mug bercetak yang lain. Motto mug ini korang boleh dapatkan dengan harga RM30 sahaja. Murahkan?

Untuk dapatkan maklumat lanjut berkenaan perniagaan mereka atau dapatkan motto mug nih korang boleh berhubung terus seperti maklumat di bawah :

BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd.
(1080784-T), Sublimation Blank Supplier :
Address : 6,6A & 6B, Jakan Harmoni 1A/KU3,
Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.

Business Hours : Monday to Saturday (9am - 6pm)

Emosi Terganggu Gara Gara Stress Antara Sebab Susu Badan Kurang

Emosi Terganggu Gara Gara Stress Antara Sebab Susu Badan Kurang | Assalamualaikum dan hai korang..Nak tanya korang yang pernah menyusukan anak pernah tak alami masalah susu badan kurang atau bekalan susu tidak mencukupi? Apakah punca susu badan kurang atau pun tidak mencukupi? Antara punca susu badan kurang dan tidak mencukupi ialah anak terlalu kuat menyusu, ibu stress dan emosi terganggu, tiada sokongan daripada keluarga terdekat, pengambilan ubat ubatan dan amalan pemakanan yang tidak betul. Jadi, bila berlakunya masalah seperti ini sudah semestinya pelbagai masalah lain yang akan timbul.

Pengalaman Mimi sendiri sekarang ini ialah Mimi menghadapi situasi di mana anak yang berusia 10 bulan semakin kuat menyusu, stok susu tidak mencukupi untuk menampung keperluan hariannya. Alhamdulillah suami dan keluarga bagi sokongan moral yang kuat untuk menyusukan anak sehingga berusia dua tahun. Cuma ketika ini emosi Mimi sedikit terganggu gara gara stress di pejabat. Akibatnya Mimi akui penghasilan susu berkurangan. Dulu, ketika awal awal mulakan penyusuan memang Mimi buat double pumping. Kiri kanan ada susu. Setiap kali mengepam stok susu memang dapat banyak. Happy saja tau tengok hasil susu yang dipam banyak.

Sekarang ni, betapa struggle nya Mimi mengepam susu nak pastikan bekalan susu cukup untuk anak sebab kini Mimi tak boleh lakukan double pumping. Ini disebabkan susu di bahagian breast sebelah kiri semakin berkurangan. Kalau dulu pam dapat 4 oz atau 5 oz. Sekarang ini kalau pam, 1 oz pun tak sampai. Memang sedih betul. Sebelah kanan pula, sebelum ini kalau pam susu mesti dapat 10 oz sekali pam tetapi sekarang, sekali pam paling banyak dapat susu 7 oz ke 8 oz itu pun kadang kadang. Dulu tak perlu risau pasal stok susu yang disimpan sebab memang banyak tapi sekarang dah tak ada. Hari ini pam susu untuk bekalan stok keesokan harinya.

Rasa nak teriak jangan cakap. Nak nak bila sampai rumah anak nak direct feeding tak nak minum dalam botol. Cuba bayangkan bila masanya nak pam susu? Kalau sekejap sekejap nak menyusu. Bila tak bagi dia menangis tu yang tak sanggup dengar. Sayu saja hati ni dengar. Memang macam macam produk Mimi try untuk banyakkan susu. Yang beli di facebook lain, yang kawan suggest kan lain, beli sendirinya lain. Sampai tak tertelan dah tekak ni dengan macam macam produk semata mata nak banyakkan susu.



Sehinggalah Mimi mencuba produk MOMMA® Pregolact™ berperisa coklat yang bertindak sebagai milk booster dan  juga berfungsi sebagai susu untuk ibu mengandung. Sebelum ni, ada juga yang syorkan Mimi cuba MOMMA® Pregolact™ tetapi masa itu tak terfikir pun nak cuba. Bila ada masalah susu berkurangan, akhirnya Mimi berpeluang untuk rasa dan alami sendiri MOMMA® Pregolact™ ini.



Apa itu MOMMA® Pregolact™?

MOMMA® Pregolact™ merupakan produk susu bernutrisi yang membantu ibu yang mengandung dan menyusu untuk kekal sihat dan cergas serta dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak di dalam kandungan atau anak yang disusui. Selain daripada itu, antara kebaikan lain MOMMA® Pregolact™ ialah meningkatkan susu ibu (milk booster), memekatkan susu ibu dan meningkatkan tenaga untuk ibu.

Selain itu MOMMA® Pregolact™  juga sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung tau. Hah, bukan saja bertindak sebagai milk booster malahan buat korang yang mengandung sangat sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Sebelum Mimi terlupa, Mimi nak beritahu korang MOMMA® Pregolact™ ini terdapat dua perisa iaitu Vanila Bliss dan Coklat. Boleh pilih salah satu perisa kegemaran untuk dijadikan sebagai susu untuk ibu mengandung atau milk booster.

Jadi, secara amnya MOMMA® Pregolact™ kita boleh lihat dan tahu susu ini bukan sahaja dijadikan sebagai susu untuk ibu mengandung bagi ibu yang mengandung malahan dijadikan sebagai milk booster untuk ibu yang menyusukan.





Untuk pengetahuan semua, MOMMA® Pregolact™ ini diformulasikan dengan Activ-4 Plus yang menjadikan ibu dan anak CANTIK, SIHAT, BERTENAGA dan BIJAK serta merangsang pengeluaran susu ibu (milk booster).

CANTIK - Menghalus melicin dan mencantikkan kulit ibu dan bayi
SIHAT - Kesihatan yang baik dan merawat stress
BERTENAGA - Tenaga ekspress buat ibu ibu yang sering keletihan
BIJAK - EPA & DHA dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi
MILK BOOSTER - Melancarkan saluran susu meningkatkan pengeluaran (milk booster) serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang.



Hah, korang yang menghadapi salah satu masalah di atas sesuai sangat consume MOMMA® Pregolact™ ni tau. Tak perlu risau bila consume
MOMMA® Pregolact™ akan rasa manis, rasa krimer, tinggi kandungan lemak dan sebagainya sebab semua itu bukanlah ciri ciri MOMMA® Pregolact™ tau. Ia diformulasikan dengan advanced formula di mana MOMMA® Pregolact™ ini : -

♡ Pure Milk
♡ Tiada gula
♡ Tiada Krimer
♡ Rendah Lemak
♡ Bahan bahan semulajadi
♡ Penggunaan sehingga untuk 30 kali ataupun untuk kegunaan sebulan

Apakah 12 bahan SEMULAJADI yang terkandung dalam MOMMA® Pregolact™?

Mesti korang nak tahu kan kandungan semulajadi yang terdapat di dalam MOMMA® Pregolact™. 12 bahan semulajadi yang terkandung di dalam MOMMA® Pregolact™ ialah zaitun, kismis, omega 3, delima, buah tin, habbatus sauda, susu kambing, kurma, madu, safron, inulin (prebiotic), coklat serta vanila.

Jadi, tidak mustahil MOMMA® Pregolact™ mampu mengatasi pelbagai masalah yang dihadapi oleh ibu ibu yang menyusu atau ibu ibu mengandung kerana kandungan 12 bahan semulajadinya memang terbaik dan terkenal sebagai milk booster, memberi tenaga serta memang sangat sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Yang paling penting tak perlu ragu atau was was untuk consume MOMMA® Pregolact™ kerana ia mempunyai Halal JAKIM dan mendapat kelulusan KKM ya. Ia sangat sesuai untuk wanita yang merancang ingin mengandung, ibu mengandung dan ibu menyusu.

Bagi korang yang mengandung atau mempunyai keluarga dan kawan yang mengandung, disyorkan untuk mengamalkan MOMMA® Pregolact™ ini. Sebab apa? Sebab susu ini ialah susu untuk ibu mengandung memang sesuai buat korang yang sedang mengandung kerana khasiat yang terdapat di dalamnya bukan saja untuk diri sendiri tetapi juga untuk anak yang dikandung.



Antara khasiat yang boleh ibu ibu mengandung perolehi jika mengamalkan minum MOMMA® Pregolact™ ini ialah menaikkan HB, mengurangkan alahan(morning sickness), menghilangkan rasa letih, lesu & penat, anak dalam kandungan cerdas & bijak, mengelakkan sakit pinggang & kejang kaki manakala bagi ibu yang menyusukan anak ia membantu meningkatkan perkembangan otak bayi, merawat stress, merawat masalah kulit kepala gatal/rambut gugur, meningkatkan imunisasi badan, kulit ibu dan bayi cantik & halus, penggalak susu ibu (sebagai milk booster), kurangkan masalah kulit kering/eczema, mengurangkan risiko demam kuning dan juga sebagai tenaga ekspress buat ibu yang sering kepenatan. Banyak khasiat yang boleh diperolehi jika kita mengamalkan MOMMA® Pregolact™ ini. Memang sesuai diamalkan sebagai susu untuk ibu mengandung bagi ibu ibu mengandung kerana bukan ibu sahaja mendapat khasiat malahan anak yang dikandung juga mendapat khasiat. Begitu juga untuk ibu yang menyusukan. Bukan sahaja bertindak sebagai milk booster, malahan khasiat yang diperoleh lebih dari itu. Jadi, tak rugi untuk melabur sedikit demi kebaikan sendiri dan anak.



Apa yang Mimi rasa hasil selepas Mimi amalkan MOMMA® Pregolact™ ini, memang tersangat best tau. First, rasa coklatnya yang sedap dan pekat membuatkan perut kenyang. Tak perlu sarapan pun tak apa cukup sekadar minum MOMMA® Pregolact™ perisa coklat dan minum air suam banyak pun dah cukup kenyang. Tak ada langsung rasa perut berlubang asyik minta sumbat dengan makanan. Bukan itu saja, ia juga membantu memberi Mimi tenaga tambahan bila seharian penat bekerja. Bila minum, badan memang rasa bertenaga walaupun berpuasa. Selain itu, perubahan yang Mimi rasa selepas amalkan MOMMA® Pregolact™ ialah hari hari nak membuang. Wah, bukan saja bertindak beri tenaga malahan ia juga melancarkan sistem penghadaman.


Dan yang paling Mimi teruja walaupun berpuasa susu tetap Mimi boleh pam seperti biasa dan susu pun banyak. Selalunya kalau puasa, Mimi pam waktu pagi saja waktu petang tak dapat nak pam sebab susu kurang. Ya lah kan, lagipun air suam pun tak dapat minum banyak macam selalu kan. Kalau pam waktu pagi pun dapatlah 4 oz. Tetapi sekarang, alhamdulillah dua kali pam. Pagi dan petang. Pagi dapatlah 5 oz dan petang pun sama 5 oz. Itu kalau puasa lah. Kalau tak puasa, sekali pam waktu pagi dapat 7 oz. Itu dah kira hasil yang memberangsangkan sebab susu jadi banyak. Memang sangat bagus produk ini dijadikan sebagai produk milk booster utama korang. Bukan itu saja tau, dulu kalau pam, susu yang awal tu kelihatan jernih dan cair atau orang panggil mild milk. Tapi, selepas consume MOMMA® Pregolact™, awal awal pam susu yang keluar pekat tau. Tak cair pun. Teruja kuasa dua jadinya. Memang nampak kesan perbezaan yang ketara dari segi kualiti dan kuantiti susu yang dipam. Jadi, memang tepat pilihan Mimi memilih MOMMA® Pregolact™ sebagai produk milk booster.

Seperti yang diberitahu sebentar tadi, MOMMA® Pregolact™ ini bukan sahaja untuk ibu menyusukan anak saja malahan ibu ibu yang merancang untuk mengandung atau pun yang telah mengandung boleh amalkan juga kerana MOMMA® Pregolact™ bukan saja baik untuk tenaga, ia juga bertindak sebagai susu untuk ibu mengandung. Bila mengandung dan usung perut ke sana ke sini mestilah menggunakan tenaga yang banyakkan. Memang sesuai sangatlah consume MOMMA® Pregolact™ ni tau. So, boleh syorkan kepada kawan kawan atau saudara mara yang ingin mengandung atau sedang mengandung untuk cuba susu ini. Untuk korang yang menghadapi masalah sama seperti Mimi, Mimi syorkan korang cuba MOMMA® Pregolact™ sebagai milk booster korang. Ternyata berkesan.

Sebenarnya kan, dah banyak tau testimoni daripada pelanggan pelanggan yang berpuashati dengan hasil yang mereka dapat selepas consume MOMMA® Pregolact™ yang bertindak sebagai milk booster serta sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Korang boleh lihat sendiri testimoni yang berjaya selepas consume MOMMA® Pregolact™.











Jadi, buat korang yang ada masalah susu kurang, tidak bertenaga ataupun sedang mengandung bolehlah dapatkan MOMMA® Pregolact™ yang bertindak sebagai susu untuk ibu mengandung dan juga sebagai milk booster untuk menambahkan lagi kuantiti susu yang terhasil. Banyak testimoni berjaya telah membuktikan keberkesanannya, malahan Mimi sendiri juga dapat banyak kesan yang positif selepas amalkan MOMMA® Pregolact™.

Nak tengok lagi banyak testimonial berkesan yang lain korang juga boleh layari
http://bit.ly/testimonialMOMMA

Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:

Facebook: http://www.facebook.com/momma.nutrition

Website: http://shop.momma-nutrition.com

Atau 

Boleh juga datang terus ke kedai beralamat:

MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Veet Sensitive Touch - Peranti Inovatif Perlu Dimiliki Semua Wanita Terkini

Veet Sensitive Touch - Peranti Inovatif Perlu Dimiliki Semua Wanita Terkini | Kecantikan dan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Namun, penjagaan kecantikan luaran tidak memadai sekiranya penjagaan dalaman tidak dititik beratkan. Kenapa Mimi cakap sedemikian? Realitinya memang ramai wanita yang agak cerewet dengan penjagaan luaran wajah, rambut dan sentiasa ingin kelihatan cantik namun bahagian dalaman kurang teliti penjagaannya. Bukan kerana malas tetapi berlakunya kesukaran untuk menjaga bahagian sensitif kita. Salah langkah, berlaku sesuatu yang tidak diingini. Bahagian sensitif kita perlu penjagaan yang rapi dan teliti.



Memang adakalanya mencantikkan diri menjadi sesuatu yang agak rumit terutamanya apabila ingin menanggalkan bulu-bulu halus pada kulit di bahagian sensitif seperti kening, kawasan bikini dan bawah lengan yang turut memerlukan perapian yang tepat. Alat-alat sedia ada seperti pisau cukur dan penyepit tidak boleh melakukan ini semua. Memahami keperluan wanita kini, jenama depilatori No. 1 dunia, Veet melancarkan alat elektronik baharu yang memudahkan proses penjagaan dan perapian bulu yang dikenali sebagai Veet Sensitive Touch.



Ia merupakan peranti terkini dengan pelbagai unit kepala boleh diguna dan diganti bagi memudahkan perapian bulu di bahagian tubuh yang sensitif seperti kening, bawah lengan dan kawasan bikini. Aksesori khusus lain pada peranti direka bentuk bagi membolehkan peranti digunakan dengan lancar dan mudah tanpa risiko terluka pada kulit.

Wanita kebiasaannya menggunakan kaedah sedia ada seperti menggunakan penyepit atau rawatan benang halus bagi membentuk kening serta menggunakan pisau pencukur bagi menanggalkan bulu pada kawasan bikini dan bahagian bawah lengan.

Bersaiz kecil seperti berus gigi elektronik, Veet Sensitive Touch mudah sahaja dibawa di dalam beg tangan serta membantu anda menyelesaikan situasi masalah bulu dimana-mana jua.  Veet Sensitive Touch ini membantu untuk membentuk kening, sideburn, menanggalkan bulu di bawah lengan dan di kawasan bikini.



Peranti Inovatif Veet Sensitive Touch ini mempunyai alatan seperti berikut :

1 penggaya kecantikan
1 kepala pencukur dua belah untuk perapian kening yang optimum
1 kepala perapi kawasan bikini
2 sambungan sikat
1 penutup penggaya,
1 berus pembersih
1 beg pouch
1 bateri AA

Korang boleh rujuk gambar di bawah cara penggunaan Veet Sensitive Touch ini untuk membentuk kening dan juga kawasan bikini.





Bagaimana untuk mencuci Veet Sensitive Touch selepas menggunakannya?
Sekiranya ada bulu atau habuk yang melekat, guna berus pembersih yang disediakan untuk membersihkan kawasan pisau cukur. Bahagian kepala peranti pula boleh dibersihkan dengan air dan lapkan air yang ada manakala untuk bahagian badan peranti tidak boleh dibasuh direct dengan air kerana ia akan merosakkannya.

Selepas menggunakan Veet Sensitive touch ini, Mimi puas hati sangat dengan hasilnya. Kulit lembut dan licin selepas cukuran dan tidak kasar. Langsung tak rasa seriau, takut atau bimbang kulit terluka bila mencukur kerana pisau cukur dilindungi dengan comb yang boleh diubah mengikut penggunaan. Nak jaganya pun mudah saja. Kalau pisau cukur biasa bulu atau habuk mudah melekat dan susah nak bersihkan tetapi Veet Sensitive Touch ni mudah saja nak bersihkan. Dan yang paling best mata pisaunya bergerigi tidak mudah berkarat. Ia juga boleh dibawa ke mana mana dengan menyimpannya di dalam beg uncang yang disediakan.

Sehingga kini, Mimi sangat berpuas hati dengan hasil selepas penggunaan Veet Sensitive Touch. Mimi bagi 5 bintang untuk Veet Sensitive Touch. Memang memudahkan dan membantu kaum wanita untuk sentiasa kelihatan bersih, kemas dan cantik di bahagian dalaman sekaligus memberikan keyakinan yang tinggi. Jadi, Mimi highly recommended kat korang Veet Sensitive Touch dan ia merupakan peranti inovatif yang perlu semua kaum hawa miliki. Salah satu keperluan yang wajib ada dalam beg korang tau.



Okeylah, korang boleh dapatkan Veet Sensitive Touch ini pada harga RM119.00 di kedai farmasi utama di seluruh negara serta penjual- penjual melalui dalam talian.

Korang juga boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai Veet Sensitive Touch di
http://www.veet.com.my/en/products/electric-trimmer/sensitive-touch/sensitive-touch-beauty-trimmer/.

Pek Isian Semula Mandian Kanak Kanak dan Bayi Carrie Junior Yang Mudah Guna

Pek Isian Semula Mandian Kanak Kanak dan Bayi Carrie Junior Yang Mudah Guna| Assalamualaikum dan hai korang. Mimi percaya kebanyakan parent memang cukup kenal dengan jenama mandian CARRIE JUNIOR. Macam Mimi sendiri memang belikan mandian CARRIE JUNIOR untuk anak anak since anak yang sulung lagi tau. Kalau pergi shopping mall, nak beli mandian untuk anak anak memang akan cari CARRIE JUNIOR. Kalau ikut perkiraan, tahun ini merupakan tahun ke 7 Mimi beli produk CARRIE JUNIOR untuk kegunaan anak anak. Lama tak?



Sebelum berkongsi dengan lebih lanjut, Mimi nak share serba sedikit tentang CARRIE JUNIOR ini. Mungkin di luar sana masih ada segelintir yang belum familiar dengan produk ini dan masih tercari cari produk yang bersesuaian dengan anak anak. Seperti yang telah diwar warkan di media massa seperti televisyen, majalah mahupun internet, CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.



Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi
ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin
bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit
lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan pelbagai
pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa
segar dan bersih sepanjang hari.  CARRIE JUNIOR yang bertindak
membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan
harian.



Tak perlu ragu, was was atau bimbang kerana CARRIE JUNIOR telah diiktiraf Halal di mana rangkaian CARRIE JUNIOR termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia
juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.

Untuk pengetahuan korang, selama lebih daripada 20 tahun, CARRIE JUNIOR telah mencipta jenama yang dipercayai dalam pasaran penjagaan diri kanak-kanak yang dirumus khas untuk kanak-kanak dan bayi. Sebagai jenama yang percayai dengan inovasi, CARRIE JUNIOR sentiasa mencari cara baru bagi memenuhi keperluan pengguna setia yang sentiasa mengutamakan nilai dan kualiti.

Macam Mimi sendiri, Mimi amat cerewet dengan penjagaan anak anak. Nak nak berkaitan dengan produk yang bersesuaian. Takut juga tak sesuai dengan kulit anak anak kan atauun mendatangkan ketidakselesaan kepada anak anak. Memang Mimi menitikberatkan kualiti sesuatu produk itu. Jafpdi, bila dah jumpa produk yang sesuai kenalah maintain beli setiap bulan kan.

Namun, memandangkan kos sara hidup yang kian meningkat masa kini telah menyebabkan pengguna mencari alternatif untuk mengurangkan perbelanjaan. Begitu juga dengan Mimi. Sentiasa mencari cara untuk mengurangkan perbelanjaan agar tidak terlebih berbelanja. Namun bajet yang ketat tidak bermaksud Mimi perlu mengorbankan keperluan penjagaan diri terutamanya apabila tiba masa mandi anak anak. Memandangkan CARRIE JUNIOR kini menawarkan pek isian semula sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan setia, ia merupakan suatu pilihan penjimatan kos. Memang sangat sangat membantu Mimi untuk berjimat cermat.



Anak anak Mimi un seronok sangat bila dapat stok CARRIE JUNIOR. Memang diorang guna dari dulu lagi. Masa dapat tu, bukan main seronok diorang lagi. Bukan setakat wangi yang kekal sepanjang hari tetapi ia juga tak pedihkan mata pun. At least, stok pek isian yang ada ini boleh berjimat berbulan lamanya. Untuk pengetahuan korang juga, pek isian
semula CARRIE JUNIOR ini mudah guna dan menjimatkan bukan sahaja khas untuk pengguna setia tetapi juga sesuai untuk pengguna baru yang ingin mencari produk penjagaan diri buat anak anak tanpa perlu berbelanja
lebih.



Pek isian semula baharu ini turut membantu memulihara alam sekitar
kerana ia mengurangkan keperluan membeli botol mandian baru yang akan
meningkatkan pembaziran sisa plastik dan memberikan kesan buruk kepada
alam sekitar. Dengan CARRIE JUNIOR Refill Packs, ibu bapa dapat
berjimat dan menyelamatkan alam sambil menyediakan si manja dengan
kelengkapan peribadi yang terbaik.



Apa yang best, CARRIE JUNIOR Refill Packs kini tersedia untuk rangkaian Hair and Body Wash dan Baby Bath. So, lagi berganda ganda la korang boleh berjimatkan. Bila botol pertama dah habis, beli saja pek isian semula saja. Tak perlu membazir duit beli yang baru kan.

Korang boleh dapatkan pek isian semula CARRIE JUNIOR Baby Bath 500g berharga RM8.90*(Semenanjung) dan RM 9.30* (Sabah & Sarawak) manakala CARRIE JUNIOR Hair and Body Wash terdapat dalam harga RM9.90* (Semenanjung) dan RM 10.40* (Sabah & Sarawak). Produk CARRIE JUNIOR boleh didapati di gedung-gedung runcit terkemuka, pasaraya hyper, pasaraya, dan farmasi terkemuka di seluruh Malaysia.
Harga yang tertera * itu maksudnya harga tersebut termasuk GST ya.

Jadi, lepas ini bolehlah dapatkan rangkaian CARRIE JUNIOR untuk anak masing masing. Bukan kita saja nak wangi wangi, anak anak pun kena wangi wangi juga kan. Jangan lupa cepat cepat dapatkan CARRIE JUNIOR untuk si manja korang tau.

Drama Menanti Februari Slot Samarinda : Info dan Sinopsis

Drama Menanti Februari Slot Samarinda | Assalamualaikum dan hai korang
Sekarang ni di TV3 slot Samarinda menayangkan drama Menanti Februari lakonan Fathia Latiff dan Zul Ariffin menggantikan drama Misteri Wan Peah. Walaupun ramai duk update drama Misteri Wan Peah best tapi Mimi tak tengok langsung sebab takut...hahaha...



Sedikit info berkenaan drama Menanti Februari ni ialah drama ini meruakan terbitan Sha's Media Sdn Bhd yang diarahkan oleh Ayie Mustafa. Drama nin menampilkan Fathia Latiff, Zul Ariffin dan Afiq Muiz sebagai peneraju utama drama air mata ini. Drama ini dah pun bersiaran di TV3 kan.

Bila tengok drama ni, sakit pula hati tengok perangai mak tiri Arie tu kan. Hati busuk, dengki, mulut celupar...Aishh geram je. Sama dengan perangai anak lelaki kesayangan dia yang pemalas tu...

Info Menanti Februari

Judul : Menanti Februari
Episod : 16 Episod
Tarikh / Masa : 27 March 2017
Siaran : Slot Samarinda (TV3)
Pengarah : Ayie Mustafa
Terbitan : Sha's Media Sdn Bhd
Pelakon : Fathia Latiff (Fiza), Zul Ariffin (Arie), Afiq Muiz (Edi), Riz Amin, Wan Nor Azlin dan ramai lagi.

Serba sedikit berkenaan sinopsis drama Menanti Februari. Menanti Februari mengisahkan Arie yang berkahwin dengan Fiza atas dasar cinta sehingga rakan baik mereka Edi memendam rasa. Namun, kebahagiaan yang diharapkan oleh Fiza tidak kesampaian lantaran Arie terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga mengabaikan perasaan dan kurang memberi perhatian kepada Fiza. Bagai satu kebetulan, segala peristiwa manis dan pahit mereka berlaku dalam bulan yang sama iaitu Februari.

Namun, rumahtangga Arie dan Fiza diuji dengan kehilangan Arie sehingga 6 bulan lamanya. Dalam tempoh 6 buan tersebut, Edi dan Fiza semakin rapat dan akhirnya disatukan sebagai suami isteri. Namun, Arie yang disangka telah tiada ditemui selamat tetapi terpaksa menghadapi Fiza dan Edi yang telah disatukan sebagai suami isteri. Arie tetap mahukan Fiza kembali kepadanya untuk menebus semua kesalahannya sebelum ini.

Siapa pilihan Fiza? Arie atau Edi? Aishhh, berdebar pula tunggu episod demi episod drama ni.
Sumber : http://engkumuzahadin.blogspot.com

Pengalaman Dari Pengguna Minyak Yu Yee Cap Limau

Assalamualaikum dan hi korang

Korang ada tak yang menggunakan Minyak Yu Yee Cap Limau untuk diri sendiri atau untuk baby korang? Mesti ada yang gunakan? Mimi sendiri pun menggunakan Minyak Yu Yee Cap Limau untuk baby. Dari anak first lagi tau. Kalau baby kemhung cepat cepat sapu, gosok gosok perut baby dah okey dah. Bau pun best, berangin je kan.



Ramai di kalangan ibu ibu yang menggunaan Minyak Yu Yee ni untuk kegunaan harian mereka. Mana mana pergi mesti ada Minyak Yu Yee dalam beg. Salah satu benda wajb ada daam beg baby. Minyak ni memang terkenal dari dulu lagi turun temurun kan. Walaupun suatu ketika dulu ada kontroversi melibatkan Minyak Yu Yee ni namun, isu itu tidak berpanjangan. Segalanya telah selesai. Jadi, tak perlu ragu tak perlu bimbang menggunakannya.



Kalau dari jauh nampak botol warna merah, kuning dan biru dah tau dah tu botol apa kan? Sebagai pengguna kita hanya tahu guna dan fungsi tapi tidak ambil tahu mengenai kandungan produk kita guna tu. So, Mimi nak cerita sikit kandungan yang terdapat pada Minyak Yu Yee Cap Limau. Kandungan bahan Minyak Yu Yee Cap Limau ialah Peppermint Oil, Clove Oil, Menhol, Nutmeg Oil, Borneol, Cortex Cinnamoni, Resina Calamus Draco dan Light Liquid Paraffin.

Minyak Yu Yee ni digunakan unuk kegunaan luaran sahaja tau dan pastian jauh daripada kanak kanak. Ia sesuai digunakan untuk sakit sakit ringan pada sendi dan otot dan juga melegakan kembung perut dan selsema.



So, bukan untuk baby sahaja, kanak kanak dan orang dewasa un boleh guna. Kawan Mimi sendiri yang umur dah cecah 40-an guna Minyak Yu Yee unuk kegunaan sendiri bila sakit kepala dan selsema.

Cara nak gunakan pun mudah saja. Titiskan minyak di taak tangan kemudian sapu pada bahagian yang sakit. Macam Mimi memang guna untuk baby. Selalu lepas mandi akan sapu sikit di bahagian belakang, dada, perut dan tapak kaki. Urut urut confirm baby tidur lena tau.

HALAL ATAU TIDAK?

Korang tak perlu risau atau gusar sebab Minyak Yu Yee Ca Limau nih halal tau. Bila korang beli, korang akan nampak logo halal dan sticker hologram KKM di bahagian atas botol. Jadi, korang tak perlu lagi ragu ragu atau was was bila menggunakannya. Dijamin Halal dan selamat. Boleh tengok gambar dibawah sticker hologram dan cop Halal.



Minyak ini boleh didapati di mana mana pasaraya di Malaysia. Tak susah pun nak cari dan pastikan korang beli yang ada hologram KKM dan cop Halal okey.

Kulit Wajah Sihat Berseri Dan Cerah Sempurna Dengan SAFI BALQIS OxyWhite

Assalamualaikum dan hai korang

Siapa kat sini pengguna produk SAFI, angkat mouse. Mimi sebelum ni memang pengguna setia SAFI. Ingat lagi time belajar dekat UiTM dulu, Mimi mengalami masalah jerawat yangteruk. Besar dan merah tau. Bila berjalan tuh tunduk ke bawah tak sanggup berdepan dengan orang. Confident level memang jauh merundum lah. Nak bergaul sangat dengan orang pun tak sanggup.

Macam macam produk Mimi try tapi satu pun tak dapat atasi masalah jerawat Mimi sampailah Mimi try Safi Balqis yang packaging lama tuh tiub putih penutup biru. Alhamdulillah berkesan. Kulit muka pun makin okey tau. So, siapa kata produk murah tak berkualiti.

Kalau ambil kira dari dulu sampai sekarang dah macam macam produk SAFI yang berada di pasaran tau. Tak terhitung dek jari. Hah, buat peminat SAFI, sekarang nih SAFI ada keluarkan produk baru iaitu Safi Balqis OxyWhite gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite.


Rangkaian produk Safi Balqis OxyWhite

Untuk makluman korang apabila kulit kita berada dalam keadaan sihat serta mempunyai oksigen yang cukup proses pencerahan kulit wajah akan jadi lebih cepat dan efektif. Oksigen yang terdapat di dalam kulit akan berkurangan apabila keadaan kulit tercemar serta sinaran UV yang berbahaya. Ramai yang tidak sedar sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excellence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI - Selamat dan Suci.

Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dan Nano BioWhite. Teknologi Nano Oxygen yang bertindak membebaskan oksigen tambahan ke dalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkn proses pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit.


Antara rangkaian produk Safi Balqis OxyWhite yang Mimi gunakan.

Selepas seminggu menggunakan produk Safi Balwis OxyWhite nih Mimi memang berpuashati lah dengan hasil yang Mimi dapat. Kulit Mimi memang kurang dah berminyak dan kulit jadi lembut dan lembab saja bila bangun tidur. Tak payah membazir duit beli produk mahal mahal nak dapatkan hasil kulit wajah yang sihat. Beli Safi Balqis OxyWhite pun dah cukup berbaloi tau. Murah tapi berkualiti tau.




Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat

Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat ini boleh didapati dalam dua saiz pek iaitu 50g berharga RM7.30 dan 100g berharga RM12.30 (selepas 6% GST). Pembersih muka ini bertindak membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak, mengawal jerawat dengan menyerap lebaihan minyak dan kotoran yang terkumpul di dalam liang pori kulit, Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat dan sudah tentu sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat.

Setakat hari ni, Mimi memang berpuashati guna pembersih muka Safi ni sebab muka memang bersih dan segar. Dan yang paling best muka dah semakin kurang berminyak tau. Jerawat pun cepat mengecut. Itu yang best.


Safi Balqis OxyWhite Penyegar

Penyegar ni boleh didapati dalam saiz pek 100ml berharga RM10.90 (selepas 6% GST), Penyegar ini bertindak mengeilkan liang pori dengan Ekstrak Cendawan, menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan dan juga memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol.

Selepas seminggu penggunaan, memang kulit Mimi rasa fresh tau. Liang pori pun memang mengecil, segan segan nak munculkan diri. Memang nampak perbezaan sebelum dan selepas menggunakan penyegar Safi ni tau.


Safi Balqis OxyWhite Pelembap Gel

Pelembap gel ni berasaskan air tau korang. So, memang sesuai sangat lah kulit berminyak gunakan sebab jens kulit berminyak elok guna pelembap yang berasaskan air untuk mengurangkan minyak pada muka. Ia bertindak mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah, Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka, asid hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan, mudah meresap ke dalam kulit tanpa rasa melekit dan sangat sesuai untuk kulit kombinasi dan berminyak juga boleh digunakan siang ataupun malam.

Dah banyak pelembap Mimi try sebelum nih, tapi bila pakai mesti bertambah berminyak. Tapi selepas menggunakan pelembap gel Safi yang berasaskan air ni, memang sesuai dengan kulit Mimi. Ini yang Mimi nak selama ni tau. Bila apply di muka memang rasa sejuk dan meresap terus ke dalam kulit. Kulit memang langsung tak berminyak. Suka suka...

Bagi korang yang ingin mencuba Safi Balqis OxyWhite ni korang boleh dapatkan di semua pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk makluman lanjut mengenai jenama SAFI korang boleh layari laman laman utama SAFI :